Ekologické zemědělství v ČR (geografické analýzy) - Sedláková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této diplomové práce je zpracování dat ÚZEI za ekologickou zemědělskou produkci jednotlivých krajů České republiky do podoby mapových výstupů a grafů, které poskytují základní přehled o teritoriálním rozmístění rostlinné a živočišné produkce ekologického zemědělství. U rostlinné produkce jsou uváděny následující údaje: osetá plocha v přechodném období a plném ekologickém reţimu, ekologická produkce a průměrný výnos. Údaje o hospodářských zvířatech v EZ poskytují informace o početním stavu jednotlivých kategorií hospodářských zvířat. Část diplomové práce je věnována také uplatnění rostlinné a živočišné bioprodukce na trhu v roce 2012. Tato práce je součástí projektu GAJU 019/2013/S.
Organic farming in the Czech Republic (geographic analysis)
Keywords: biodiverzita; biopotraviny; dotace; ekofarma; ekologické zemědělství; ekoznačení; geografické analýzy; kraj; rostlinná produkce; živočišná produkce; biodiversity; crop production; ecolabelling; geographical analysis; grants; livestock production; organic farm; organic farming; organic food; regions