Optimalizace daně z příjmů právnických osob na Ukrajině - Kulakova, Viktoriia (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce obsahuje informace o daňovém systému Ukrajiny a podrobněji se zaměřuje na daň z příjmů právnických osob. Teoretická část popisuje daň z příjmů právnických osob na Ukrajině včetně postupů výpočtu částky daně. Praktická část je věnována optimalizaci daňového zatížení vybraného podniku na Ukrajině daní z příjmů právnických osob. Praktická část práce obsahuje informace uvedené na oficiálních stránkách vybraného podniku včetně některých účetních dat vztahujících se k dani z příjmů právnických osob. Cílem praktické části práce je porovnání možných postupů výpočtu daně z příjmů právnických osob s aplikací zákonných optimalizačních prvků ve vybraném podniku. V závěru práce se snažím odpovědět na otázku, jak optimalizovat daňové zatižení podniku na Ukrajině.
Optimization of tax on corporate income in Ukraine
Keywords: daňový systém; daňové zatížení; optimalizace daňového zatížení; daň z příjmů právnických osob na ukrajině; tax system; tax burden; optimization of tax burden; tax on the income of legal persons in ukraine