Aplikační úlohy z diferenciálního počtu dvou proměnných - Švejdová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je vytvořit sbírku řešených úloh z diferenciálního počtu funkce dvou proměnných. Práce zahrnuje převážně příklady na určování lokálních extrémů funkce dvou proměnných a řešení slovních úloh funkce dvou proměnných. Příklady budou řazeny podle obtížnosti a doplněny grafickým znázorněním.
Application tasks of differential calculus of two variables
Keywords: funkce dvou proměnných; funkce; diferenciální počet; parciální derivace; lokální extrémy; globální extrémy; function of two variables; function; differefncial calculs; partial derivative; local extremes; global extremes