Pozitivní vliv hudebních činností na žáky prvního stupně ZŠ (Hrajeme si ve školní družině) - Pilařová, Romana (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem bakalářské práce je prozkoumat možnosti pozitivního vlivu vybraných hudebních činností na žáky mladšího školního věku (ve školní družině) na základě doporučení odborné muzikoterapeutické a hudebně pedagogické literatury a dalších informačních zdrojů. V teoretické části popisuji charakteristiku žáků prvního stupně (mladšího školního věku), činnosti a specifika školní družiny, roli vychovatele školní družiny, vybrané hudební aktivity a druhy a formy muzikoterapie. Obsahem praktické části je návrh programu hudebně herních a terapeutických aktivit vhodných pro využití ve školní družině a posouzení podle praxe, práce s dětmi a podle vyhodnocení rozhovorů a dotazníku, zda hudební aktivity nabídnuté ve školní družině mají skutečně pozitivní vliv na osobnost žáků.
The Positive Influence of Musical Activities for Pupils of Primary Schools
Keywords: mladší školní věk; školní družina; muzikoterapie; hudebně herní a terapeutické aktivity; pozitivní vliv; younger school age; school club; music therapy; music game and therapeutic activities; positive impact