Původ a genetická rozmanitost českých populací kriticky ohroženého hnědáska květelového - Stašová, Petra (Jihočeská univerzita, 2018)
V mé bakalářské práci jsem se zaměřila na u nás kriticky ohrožený druh z jinak kosmopolitně rozšířené čeledi hnědásků (Melitaeinae), hnědáska květelového (Melitaea didyma). Na většině území byl tento druh považován za vyhynulý, avšak objevily se nové populace na některých lokalitách České republiky. Cílem mé práce bylo zjistit, zda jsou tyto populace autochtonní a zařadit české populace z pohledu poddruhu.
Origin and genetic diversity of Czech populations of critically endangered Spotted Fritillary
Keywords: Melitaea didyma; Melitaeinae; populační genetika; molekulární fylogeneze; kriticky ohrožené druhy; Česká republika; Střední Evropa; Melitaea didyma; Melitaeinae; population genetics; molecular phylogeny; critically endangered species; Czech Republic; Central Europe