Sbírka metodicky zpracovaných úloh pro výuku aritmetiky a algebry na základní škole. - Váchová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se tematicky zabývá zpracováním úloh pro výuku aritmetiky a algebry na základní škole. Cílem práce bylo vytvoření sbírky metodicky zpracovaných úloh pro žáky druhého stupně. Sbírka se v sedmi tematických celcích zaměřuje na práci se zlomkem od seznámení se s ním až po konkrétní operace se zlomky. Práce má následující strukturu: První část se zabývá teoretickým zpracováním literárních pramenů k danému tématu. Druhá část obsahuje praktické zaměření, přičemž v každém tematickém celku je motivační příklad, výkladový příklad, příklady na procvičení, příklad na otestování učiva, příklad pro bystré hlavy a příklad na domácí přípravu.
Methodically processed problems and exercises from arithmetic and algebra
Keywords: Sbírka metodicky zpracovaných úloh; Methodically processed problems