SPOKOJENOST NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ V ČR S VYUŽITÍM FIREMNÍHO DOBROVOLNICTVÍ - Kaňoková, Simona (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá spokojeností neziskových organizací v České republice s firemními dobrovolníky. Teoretická část se zaměřuje na objasnění specifik firemního dobrovolnictví v kontextu typů a možností dobrovolnictví v ČR. Zabývá se také veřejně prospěšnými neziskovými organizacemi, které práci firemních dobrovolníků mohou využívat, a odbornými neziskovými organizacemi, které jsou zprostředkovateli pomoci firemních dobrovolníků. Praktická část zjišťuje spokojenost prostřednictvím empirického výzkumu. Data jsou získána metodou online dotazníku a analyzována filtrací a porovnáváním rozložení odpovědí. Zjištění poukázala na skutečnosti, že výši různě specifikované spokojenosti s využívanou pomocí firemních dobrovolníků zprostředkující organizace neovlivňují. Výzkum kromě spokojenosti prokázal vývoj vztahů a pokračování spolupráce firemních dobrovolníků i v dobrovolné osobní pravidelné pomoci neziskové organizaci.
Satisfaction of the non-profit organisations with the work of the company volunteers in the Czech Republic
Keywords: dobrovolnictví; firemní dobrovolnictví; neziskový sektor; neziskové organizace; neziskové veřejnoprávní organizace; neziskové soukromoprávní organizace; veřejná prospěšnost; zprostředkovatelé firemního dobrovolnictví; volunteers; company volunteers; non-profit organisations