Vliv arteterapie na zpracování Warteggova kresebného testu - Boudová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá vlivem arteterapie na zpracování barevné modifikace Warteggova kresebného testu. V teoretické části jsou podána teoretická východiska pro výzkum samotný, kam spadají témata projektivních technik, mezi které je řazen Warteggův kresebný test a následně jeho barevná modifikace, která je v této práci stěžejní. Dále je zde vymezen obor arteterapie a Rožnovské pojetí arteterapie, které je zásadní pro obor Arteterapie na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, kde výzkum probíhal. Následuje část věnovaná vývoji výtvarného projevu, a také barevné symbolice. Tato část byla zpracována jako analýza odborné literatury. Jejím cílem je charakteristika Warteggova kresebného testu a jeho barevné modifikace. V empirické části jsou uvedené analýzy obsahové stánky jednotlivých pracování. Následně jsou uváděny srovnání první a druhé administrace u obou výzkumných skupin. Cílem bakalářské práce byla detekce znaků, které dokládají vliv arteterapie na změnu zpracování barevné modifikace Warteggova kresebného testu v průběhu dvou semestrů u studentů arteterapie.
The impact of artetherapy on results of Wartegg´s drawing test
Keywords: Barevná modifikace Warteggova kresebného testu Arteterapie Barevná symbolika; Colour modification of Wartegg's Drawing Completion Test Art Therapy Colour symbolism