Majetek ve vybrané účetní jednotce v daňových a účetních souvislostech - Bendová, Eva (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce je prostřednictvím analýzy vyhodnotit daňové a účetní souvislosti vykazování majetku ve vybrané účetní jednotce. Teoretická část se převážně zabývá charakteristikou majetku, včetně oceňování. Praktická část zahrnuje volbu optimálního odpisového plánu, vliv daňových a účetních odpisů na základ daně a výběr vhodného odpisu.
Assets in the selected accounting entity in the tax and accounting context
Keywords: majetek; dlouhodobý majetek; účetnictví; daň; odpis; odpisový plán; property; fixed assets; accounting; tax; depreciation; depreciation schedule