Kapitálová struktura vybraného subjektu - Marková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této práce je zhodnotit kapitálovú strukturu vybraného ekonomického subjektu. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou popsány základné rozdělení majetku a jeho zdrojů a základné metody finanční analýzy. V praktické části jsem aplikovala k posoudení kapitálové struktury podniku, finanční analýzu. Na závěr celé práce jsou shrnuty veškeré poznatky z provedené analýzy a zhodnocena kapitálová struktura podniku.
Capital structure of chosen economic entity
Keywords: kapitálová struktura; majetek; pasiva; finanční anylýza; capital structure; assets; liabilities; financial analysis