Porovnání postembryonálního vývoje původních a nepůvodních druhů raků - Kanta, Jan (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce sledovala růstové ukazatele jednotlivých stádií našich původních druhů raků (Astacus astacus, Austropotamobius torrentium, Astacus leptodactylus) a na našem území nepůvodních druhů (Pacifastacus leniusculus, Orconectes limosus) v laboratorních podmínkách. Dílčím cílem bylo zachytit období líhnutí těchto pěti druhů, období jednotlivých svlékání, jejich frekvenci a přírůstek po jednotlivých svlékáních v průběhu první vegetační sezóny při užití dvou různých teplot odchovu (15{º}C a 21{º}C).
Comparison of Postembryonic Development of Native and Non-native Crayfish
Keywords: Rak; postembryonální vývoj; svlékání; vývojové stádium; růst; Crayfish; postembryonal development; moulting; developmental stage; growth