Artefiletické činnosti v mateřské škole - Zvonařová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se v teoretická části zabývá jak pojmem artefiletika, jejími metodami, tak jejím spojením s arteterapií. Dále popisuje rozvoj osobnosti předškolního dítěte v jednotlivých oblastech a uvažuje o artefiletice jako o jedné z možností předškolního vzdělávání. V rámci teoretické části jsou vytvořeny tři tématické týdenní bloky, z nichž je jeden týden ověřen v běžné mateřské škole. V závěru je shrnuto pozorování a výsledky, které jsou doplněny rozhovorem s pedagogem věnující se artefiletice právě v předškolním vzdělávání.
Artefiletics in kindergarten
Keywords: Klíčová slova: Předškolní vzdělávání; mateřská škola; artefiletika; artefiletické činnosti; Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání; reflektivní dialog; Preschool education; kindergarten; artefiletics; artefiletic activities; Framework educational program for preschool education; reflective dialogue