Podnikání malých a středních podniků a jejich specifika - Křížová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem práce je vymezit specifika podnikatelské činnosti malých a středních podniků s aspektem na možnosti financování jeho činnosti včetně využití vhodných dotačních titulů. Práce definuje pojem podnikání a klasifikuje podniky z několika hledisek, nejdůležitějším je velikost. Zmíněné zdroje financování v práci jsou specifické právě pro malé a střední podniky. Na konkrétním podniku bude provedena finanční analýza - horizontální analýza vybraných položek rozvahy a výkazu zisku a ztráty a analýza poměrových ukazatelů. Na základě zhodnocení financování vybraného malého či středního podniku navrhnout popřípadě vhodné způsoby jeho financování.
Business of Small and Medium Enterprises and their Specifics
Keywords: podnikání SME; malé a střední podniky; financování SME; specifika malých a středních podniků; business of SME; small and medium enterprises; subsidies; financing; entrepreneur; specifics of SME