Posouzení aktivit Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje souvisejících se záchranou zvířat - Kadlec, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce bylo zjištění a vyhodnocení počtů a druhů z celkového množství zásahů Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, které souvisely se záchranou zvířat. První část práce vysvětluje pojem "mimořádná událost". Popisuje také druhy zásahů a vybavenost HZS na záchranu zvířat, a to jak technickými, tak ochrannými prostředky. Dále pak uvádí způsoby manipulace se zvířaty při mimořádných událostech a zásazích, upozorňuje na bezpečnost práce. Druhá část práce se zabývá zpracováním výsledků statistického sledování počtů a druhů zásahů na záchranu zvířat a znázorňuje vývoj a četnost zásahů v letech 2006 až 2010 v České republice a na území Jihočeského kraje. V závěru práce je znázorněna ekonomická náročnost zásahů na záchranu zvířat.
The Assessment of the Activities of the Fire Rescue Department of the South Bohemia Region Related to Animal Rescue
Keywords: záchrana zvířat; druhy zásahů; animal rescue; types of interventions