Srovnání maturitních otázek z informatiky na gymnáziích v ČR - Hrůša, Marcel (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá porovnáním vzdělávacího systému šesti vybraných gymnázií z České republiky. Práce srovnává školní vzdělávací programy těchto škol v oblasti informatiky a informačních a komunikačních technologií, a to jak s RVP, tak s maturitními otázkami, a zjišťuje, jak kvalitně škola připravuje studenty k maturitní zkoušce z informatiky. Vyústěním bude též zjištění rozdílů maturitních zkoušek na jednotlivých gymnáziích a porovnání školních a navrhovaných státních maturit.
Comparation of graduation tasks of informatics at grammar schools in Czech republic