Mikrokontroléry Atmel AVR, použití HW vývojového kitu STK 500 a vývojového prostředí AVR Studio a programovacího jazyka Bascom - Volf, Jiří (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce je popis 8-bitových mikroprocesorů AVR série s RISC architekturou, in{¬}strukčního souboru a programovacích prostředí AVR Studio a Bascom. Dále se práce zabývá komunikací mikroprocesoru s okolím se zaměřením na konkrétní typ AT{¬}me-ga32. Práce je rozdělena do čtyř částí. V první části se zabývám obecnou historií a vý-vo{¬}jem logických programovatelných obvodů. Druhá část je věnována mikrontroléru ATm{¬}ega32 jeho základním parametrům, HW jádru a instrukční sadě. Ve třetí části se zabývám srovnáním softwarových programovacích nástrojů AVR Studio a Bascom , možnou spoluprácí s hardwarovým vývojovým kitem STK 500. Čtvrtá část je zaměřena na praktickou ukázku komunikace MCU a IPchipu Nano SocketLan pomocí sady AT příkazů. Konstrukce modulu umožňuje vybavit jakékoli zařízení TCP/IP komunikací.
Microcontrollers Atmel AVR, use hardware development kit STK 500 and AVR Studio development environment and programming language Bascom
Keywords: Mikroprocesor; ATmega32; Bascom; Mikrokontroller; ATmega32; Bascom