Zjištění nejčastějších svalových dysbalancí a sestavení a ověření kompenzačního programu pro fotbalisty ve věku 21-33 let - Matějková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce bylo vyšetřit možné svalové dysbalance u fotbalistů ve věku 21 ? 33 let. Poté vypracovat kompenzační program a zařadit ho do tréninkového procesu fotbalistů po dobu 2 až 3 měsíců. Na závěr kompenzačního programu provést výstupní vyšetření a zhodnocení svalů a účinnost kompenzačního programu. U fotbalistů byl předpokládán výskyt dolní zkříženého syndromu, který byl následně prokázán. Po absolvování kompenzačního programu se výskyt dolního zkříženého syndromu snížil. V diplomové práci byly použity metody měření a testování.
Determination of the most frequent muscular imbalance and make - up and check compensatory programme for footballers (21 - 33 years)\\
Keywords: kompenzační cvičení; metody měření a testování; svalové dysbalance; dolní zkřížený syndrom; fotbal; compensatory exercises; methods of specifie measurement and testing procedure; muscles dysbalances; lower cross syndrome; football