Využívání obnovitelných zdrojů energie a jejich vliv na rozvoj regionu v České republice - Jirků, Patrik (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na obnovitelné zdroje. Hlavním úkolem je, jak jejich využívání ovlivňuje regiony České republiky. Zdroje, které jsou v této práci řešeny jsou: energie slunce, větru, vody a další. U všech zdrojů je popsáno jejich fungování, historie a jejich výhody a nevýhody. Navíc se práce zaměřuje na veškeré přístroje, které jsou nejčastěji používány pro výrobu elektřiny. Vlastní práce je zaměřena na komplexní analýzu regionů a při region Jihočeský kraj je následně vytvořeno doporučení, které zdroje by bylo nejvhodnější podporovat a jaká zavést opatření v rámci regionální politiky. Data jsou získána z oficiálních statistik a rozhovorů se zaměstnanci pracující pro společnost E. ON Energy, a. s. Výsledky jsou zaznamenány v tabulkách, za použití základní statistické analýzy.
Renewable energy sources and their influence on the development of the region in the Czech Republic
Keywords: alternativní; energie; zdroje; obnovitelné; alternative; energy; sources; renewable