Návrh intervenčního programu zaměřeného na rozvoj rovnováhy u dětí na ZŠ - Broncová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce v teoretické části shrnuje poznatky o rovnováze a její udržování. Důraz je kladen na význam vestibulárního aparátu, propriocepce a zrakové kontroly. Věnuje se dítěti ve věku od 9 do 12 let a jeho zdraví. V neposlední řadě je zaměřena na jógu. Primárním cílem bakalářské práce je sestavení tříměsíčního intervenčního programu zaměřeného na rozvoj rovnováhy u dítěte ve věku od 9 do 12 let. Sekundárním cílem je ověření tříměsíčního intervenčního programu zaměřeného na jógu. Byl použit test Čapího stoje a Tinetti test. Dívky byly testovány třikrát.
Design of an Inervention Program aimed on Developing balance at children at primary school
Keywords: rovnováha; základní škola; jóga; dítě; zdraví; balance; elementary school; yoga; child; health