Parazitofauna plazů Evropy - Žídek, Jakub (Jihočeská univerzita, 2014)
Předložená diplomová práce předkládá historicky nejucelenější přehled parazitů plazů žijících v Evropě, včetně základních taxonomických informací, známého geografického rozšíření, hostitelského spektra a nejdůležitějších referencí. Data potřebná k vytvoření přehledu byla získána z věděckých článků. V předložené práci jsou zaznamenání paraziti všech evropských plazů v celém jejich areálu rozšíření. Na víc byl vytvořen ucelený seznam evropské herpetofauny, které byly doposud nekompletní, včetně ohrožení a endemických druhů.
Parasitofauna of Reptiles of Europe
Keywords: review; plazi; paraziti; Evropa; review; reptiles; parasites; Europe