Nekonvenční metody dělení materiálu - Sufčák, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá nekonvenčními metodami dělení materiálu, zmíněné jsou také konvenční metody. V práci jsou popsané nekonvenční metody dělení materiálu, mezi které patří, řezání laserem, řezání plazmou, řezání kyslíkem, řezání vodním paprskem, řezání paprskem elektronů a řezání ultrazvukem. V práci jsou také uvedeny některé konvenční metody, například stříhání, upichování a řezání. Bakalářská práce byla vytvořena a zpracována s využitím české a zahraniční odborné literatury.
Unconventional methods of material cutting
Keywords: laser; plazma; kyslík; vodní paprsek; paprsek elektronů; ultrazvuk; řezání; laser; plasma; oxygen; water jet; electron beam; ultrasound; cutting