Konzumerismus; zdravotní riziko nadváhy dětí školního věku v ČR jako pedagogický problém - Svobodová, Eva (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem práce je zpracovat metodicko-didaktickou přípravu tématu pro výuku v rámci předmětu Výchova k občanství na ZŠ na pozadí objasnění problematiky vývoje konzumní společnosti u nás. Metody, které budou použity v práci: odborná heuristika, komparace a kompilace z odborné literatury i datových zdrojů, pokus o analýzu problémů. V metodicko-didaktické (praktické) části pak dodržení metodických a didaktických principů výuky. Při hodnocení bude autorka posuzovat záležitost uvedeného zdravotního rizika konzumerismu také jako pedagogický problém. Bakalářská práce bude využitelná jako doplňující materiál pro výuku tématu v rámci OV na ZŠ. Tomu napomůže stručná prezentace práce v PowePointu, která bude součástí práce v jejích Přílohách.
The Consumerism; health risk of overweight children of school age in the Czech Republic as a pedagogical problem