Genetické programování a jeho praktické využití - Dibitanzl, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá symbolickou regresí a jejím řešením pomocí genetického programování. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsán princip genetického programování, praktická část obsahuje ukázky zpracování symbolické regrese pomocí knihoven Clojush, EllenGP, DEAP, FlexGP, KarooGP a popis vlastní implementace symbolické regrese. Cílem práce je ukázat možnosti genetického programování a jeho využití při řešení symbolické regrese. Výsledkem práce jsou i ukázky jednotlivých výše zmíněných knihoven a analýza vlastní implementace symbolické regrese.
Genetic programming and its practical use
Keywords: Symbolická regrese; genetické programování; Symbolic regression; genetic programming