Nekrofágie u entomopatogenních hlístic - Čápová, Diana (Jihočeská univerzita, 2017)
Cíle této práce bylo prozkoumat výskyt nekrofágie u různých druhů a kmenů entomopatogenních hlístic. Další část studie byla zaměřena na nekrofágii vybraných entomopatogenních hlístic v hmyzu usmrceném různými nepřirozenými kmeny bakterie Xenorhabdus bovienii. Dalším cílem bylo prozkoumat mezidruhovou kompetici vybraných entomopatogenních hlístic s hlísticí Oscheius myriophila v mrtvých hostitelích. Konečným cílem bylo prozkoumat možnou toxicitu vybraných bakterií X. bovienii vůči hlístici Oscheius myriophila.
Scavenging by entomopathogenic nematodes
Keywords: EPN; Nekrofágie; Xenorhabdus bovienii; Oscheius myriophila; mezidruhová kompetice; EPN; Scavenging; Xenorhabdus bovienii; Oscheius myriophila; interspecific competition