Rodinný život vojáka z povolání - Šístková, Romana (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce je nahlédnout na rodinný, partnerský a osobní život vojáků z povolání z různých úhlů pohledu. Jako specifické zaměstnání, jehož výkon je spojen s mnohými riziky, má jeho průběh dominantní vliv nejen na vojáky samotné, ale bezprostředně se týká i jejich rodin, partnerů a blízkého okolí. Výrazným způsobem je toto akcentováno po roce 1990, kdy se naši vojáci začali účastnit zahraničních vojenských misí. Práce se soustřeďuje na poznání, jak příprava, průběh a návrat vojáka ze zahraniční mise ovlivňuje výše uvedené. Jako hlavní metoda v praktické části bude použita kvalitativní výzkumná strategie a metoda hloubkového rozhovoru s účastníky misí, jímž bude předcházet obsahová analýza diskusních fór na internetu týkajících se dané problematiky.
The family life of professional soldiers
Keywords: Vojenské zahraniční mise; Armáda České republiky; voják z povolání; rodina; rizika.; Military missions abroad; Czech Army; soldiers; family; risks.