Dopad změny objemu produkce na hospodaření podniku - Vrzáková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce je orientována na měření podnikové výkonnosti zejména na jeden ze stěžejních faktorů ovlivňující výsledky hospodaření podniku, kterým je objem produkce a jeho změna. Cílem je posoudit, jak změna objemu produkce ovlivňuje podnikovou výkonnost ve vybraném podnikatelském subjektu.
Impact of the changes of production volume to economy of company
Keywords: výnosy; tržby; náklady; výsledek hospodaření; bod zvratu; ukazatele rentability; produktivita práce; ukazatele aktivity; income; revenues; expenses; profitability; break-even point; profitability ratios; labour productivity; turnover ratios