Mezipředmětové vztahy na úrovni plánovaného kurikula (matematický tábor pro 1. stupeň základní školy) - Tetourová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá mezipředmětovými vztahy na úrovni plánovaného kurikula. Teoretická část je věnována problematice mezipředmětových vztahů, popisu dětí školního věku a učení formou hry. Obsahuje pojmy integrace ve vyučování, matematická gramotnost, instruktor, učení, motivace a hra. Dále je zde zmíněn Rámcově vzdělávací program pro základní vzdělávání, klíčové kompetence a jeho vybrané vzdělávací oblasti. Praktická část obsahuje soubor úloh, které integrují mezipředmětové vztahy. Za každou aktivitou je popsána její realizace z pohledu autora diplomové práce.
Interdisciplinary relationships at the level of the planned curriculum (mathematical camp for elementary school)
Keywords: mezipředmětové vztahy; integrace ve vyučování; Rámcově vzdělávací program; Standardy pro výuku matematiky; 1. stupeň ZŠ; klíčové kompetence; matematická gramotnost; učení; hra; motivace; instruktor; matematický tábor; interdisciplinary relationships; integration in teaching; Framework Educational Program; Standards for mathematics teaching; Primary school; key competencies; numeracy; learning; game-based learning; motivation; instructor; mathematical camp