Analýza ROP Jihozápad z hlediska jeho významu pro rozvoj obcí Trhové Sviny, Borovany a Nové Hrady - Špírková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce s názvem : Analýza ROP Jihozápad z hlediska jeho významu pro rozvoj obcí Trhové Sviny, Borovany a Nové Hrady, se zabývá možností využití evropských fondů. Důležitou částí je identifikace Regionálního operačního programu Jihozápad. Další důležitou částí této práce je charakteristika vybraných měst Trhové Sviny, Borovany a Nové Hrady. Tato města jsou části mikroregionu Sdružení Růže, jehož strategický plán rozvoje území na období 2007 - 2013, tyto obce zahrnuje. Svůj Strategický plán rozvoje města mají vypracovaný města Borovany a Nové Hrady. Trhové Sviny zcela vychází z dokumentu Sdružení Růže. V práci jsou vyjmenovány projekty spolufinancované z ROP Jihozápad na území jmenovaných měst a rovněž přilehlých obcí včetně finančních údajů o projektech. Porovnává se aktivita i úspěšnost projektových žádostí jednotlivých měst, soulad projektů se strategickými dokumenty a rovněž důležitost podpory z ROP Jihozápad pro rozpočty dotčených měst.
Analysis of the operational programme ROP NUTS II Southwest with the view of development of the municipality Trhové Sviny, Nové Hrady and Borovany
Keywords: EU; Operační program; Regionální operační program Jihozápad; strategický dokument rozvoje města; projekt; žadatel; příjemce; Trhové Sviny; Borovany; Nové Hrady; EU Operational Program; Southwest Regional Operational Programme; a strategy document for the development of the city; the project; applicant; beneficiary; Trhové Sviny; Nové Hrady; Borovany