Zdravotně sociální problematika klientů se schizofrenií v Kraji Vysočina - Moravcová, Alena (Jihočeská univerzita, 2012)
Schizofrenie je závažné psychotické onemocnění s prevalencí 1 ? 1,5 % v populaci. Tato nemoc se vyskytuje ve všech kulturách a na všech kontinentech. Prvním cílem praktické části práce je zjistit, jaké dopady (sociální, rodinné, pracovní, zdravotní a ekonomické) má schizofrenie na život klientů.Druhým cílem praktické části práce je zjistit, jak se klienti se schizofrenií vyrovnávají s problémy, které toto onemocnění přináší.
Health and social care of clients with schizophrenia in the Vysočina region
Keywords: schizofrenie; dopad; klient; Fokus Vysočina Pelhřimov; Centrum denních služeb Lada o.s.; schizophrenia; impact; client; Focus Highland Pelhrimov; Lada Service Center daily o.s.