Období normalizace očima současných českých autorů - Rozboudová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá vybranými díly několika českých autorů, v nichž je zachyceno období tzv. normalizace. V centru pozornosti jsou prózy napsané nebo editované po listopadu 1989. Na základě komparace vybraných děl práce popisuje, jakým způsobem se autoři v uměleckých textech nedávnou minulostí zabývají a jakým způsobem nakládají s pamětí a vzpomínáním na minulost v současné próze.
The period of normalization seen by current Czech authors
Keywords: normalizace; čeští autoři; analýza; normalization; Czech authors; analysis