Využití koncepce geomorphosites v cestovním ruchu (případová studie Novohradské hory) - Vozandych, Petr (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářské práce se zabývá vyhodnocením a návrhem využití geomorfologicky zajímavých lokalit v turistickém ruchu (geoturismu) na příkladu vymezeného území v oblasti Novohradských hor. Práce obsahuje geografickou charakteristiku území, kde je možné blíže se seznámit s podmínkami Novohradska. Dále je součástí textu v teoretické části představení koncepce geomorphosites, geoturismu a hodnocených lokalit (Cikánský vrch, Kamenec, Kraví hora, Kuní hora, Kuřský vrch, Mrzenáč, Myslivna, Vysoká a Zaječí vrch). Jádrem práce je analýza využití geoturistického potenciálu zaměřená především na hodnocené geomorfologicky zajímavé lokality. Zde autor sleduje pozici lokalit k turistickým trasám, hromadným ubytovacím zařízením a vybraným zájmovým bodům. Díky tomu je v závěru možné navrhnout vhodné využití zájmových lokalit.
The application of the geomorphosites concept in the tourist sector (Novohradské hory case study)
Keywords: geomorphosites; geoturismus; Novohradské hory; geomorphosites; geotourism; Novohradské hory (the Novohradské Mountains)