Hudební kýč - Šojslová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce s názvem "Hudební kýč" se na základě teoretických studií estetiků zabývajících se problematikou kýče zaměřuje na obecnou charakteristiku kýče, vysvětlení klíčových pojmů vážících se k jeho problematice a následnou aplikaci výše zmíněného na hudbu. Nikoli však na hudbu obecně, ale na hudbu klasickou, která je všeobecně považovaná za seriózní umění, a v níž bychom prvky kýče nečekali. Kýč své místo zaujímá v mnoha uměleckých odvětvích. Našel si však průchod i do klasické hudby?
Musical Kitsch
Keywords: Broch; Calinescu; Eco; Greenberg; hudba; hudební formy; klasická hudba; Kulka; kýč; umění; art; Broch; Calinescu; classical music; Eco; Greenberg; kitsch; Kulka; music; musical forms