Územně rozvojové problémy chatových osad v okrese Pelhřimov a jejich řešení - Kotlíková, Nela (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na chataření v území okresu Pelhřimov, zejména na jeho rozvojové problémy. Práce navazuje na diplomovou práci Ivety Bartesové, která v tomto území zmapovala rozložení chatových osad. Tato bakalářská práce obsahuje vyhodnocení terénního průzkumu chatových osad, vyhodnocení dotazování chatařů na problémy chataření v jednotlivých chatových osadách a diskusi s pracovníky stavebních úřadů a obcí o problémech chataření v územích, která spravují. Nejprve je probírána literatura věnovaná druhému bydlení, zejména chataření. Následuje část věnovaná geografické charakteristice území okresu s důrazem na souvislosti s chatařením. Po metodické kapitole následuje nejdůležitější část bakalářské práce ? vyhodnocení územně rozvojových problémů chatových osad na území okresu Pelhřimov, zejména problémů spojených s ochranou přírody, krajiny, protipovodňovou ochranou a technicko-infrastrukturním vybavením.
Issues of territorial development in the cottage settlements of the Pelhřimov districkt and their solutions
Keywords: chataření; chatová osada; druhé bydlení; geografie rekreace; individuální rekreace; okres Pelhřimov; územní rozvoj; územní plánování; cottage recreation; cottage settlements; second housing; geography of tourism; individual recreation; District Pelhřimov; spatial development; spatial planning