Celoživotní vzdělávání pedagogů: Cesta ke zvnitřnění potřeby sebevzdělávání a inovace v pedagogické práci - Korálová, Marie (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá celoživotním vzděláváním pedagogů. Pro účely práce vymezuje pojmový aparát, srovnává možnosti dalšího vzdělávání pedagogů v České republice s možnostmi vzdělávání v ostatních členských zemích EU. Porovnává dosavadní výsledky jednotlivých procesů vyhodnocením statistických údajů. Navrhuje cesty, kterými lze zlepšit další vzdělávání pedagogů a předkládá vlastní návrh celoživotního vzdělávání za použití křesťanské sebereflexe.
Lifelong education of teachers: Path to internalize need of self-education and innovation in teaching.
Keywords: Celoživotní vzdělávání; celoživotní učení; profesní růst pedagoga; další vzdělávání.; Lifelong education; lifelong learning; teacher´s professional growth; further education.