Využití, sestavení, provoz a údržba stavebnice UNIMAT 1 Elementary - Hlaváč, Josef (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce je vytipování vhodného využití stavebnice Unimat 1 Elementary na základní škole. Podrobněji se zaměřuje také na provoz a údržbu stavebnice a má poskytnout užitečné informace pro všechny, kdo se touto stavebnicí zabývají. V práci je popsána konstrukce jednotlivých typů stavebnice, postup montáže a demontáže, doporučení pro bezpečnost a v neposlední řadě údržba stavebnice. Ve druhé části se bude práce věnovat popisu jednotlivých součástí stavebnice a jejich funkcím. Dále se zaměří na praktické aspekty provozu této stavebnice, doporučení pro bezpečnou práci s ní a příklady možného využití v praxi. Tato práce by měla sloužit jako ucelený průvodce pro všechny, kteří se s tímto produktem setkají, a pomoci jim získat ucelený pohled na jeho provoz a údržbu.
Use, assembly, operation and maintenance of the UNIMAT 1 Elementary kit
Keywords: Školní dílna; charakteristika dřeva; BOZP; UNIMAT 1 Elementary; obráběcí stroje; obrábění dřeva.; School workshop; wood characteristics; health and safety; UNIMAT 1 Elementa-ry; machine tools; wood machining.