Prezidentská volba F. D. Roosevelta v USA v roce 1932 a její reflexe v dobovém českém tisku - Černý, Aleš (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této diplomové práce je analýza politické situace ve Spojených státech amerických na samém počátku 30. let 20. století, jejíž vyvrcholením bylo zvolení Franklina Delano Roosevelta prezidentem a následné zhodnocení toho, jak na zmíněné události a souvislosti reagoval tehdejší česky psaný tisk v samostatné Československé republice, jehož součástí byly redakce názorově rozložené prakticky do všech částí politického spektra.
Czech Printed Press Reflection of the Presidential Election of F. D. Roosevelt in the USA in 1932
Keywords: tisk; volby 1932; USA; F. D. Roosevelt; ČSR; printed press; 1932 election; the USA; F. D. Roosevelt; Czechoslovakia