Mezinárodní organizace frankofonie - historie, struktura, fungování a cíle - Gigerichová, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce na téma Mezinárodní organizace Frankofonie ? historie, struktura, fungování a cíle je rozdělena do pěti základních kapitol. Jednotlivé kapitoly pojednávají o historii vzniku Organizace, její organizačně-právní struktuře, vymezení jejích konkrétních cílů. Samostatná kapitola je věnována postavení a vztahu České republiky k této Organizaci a poslední část porovnává aktivity MOF a britského společenství Commonwealth. Součástí práce je také resumé ve francouzštině a dvojjazyčný glosář.
Organisation internationale de la Francophonie - History, Structure and Aims
Keywords: mezinárodni organizace; spolupráce; demokracie; francouzský jazyk; kultura; International Organization; cooperation; democracy; French language; culture