Sociální fóbie - autobiografická studie - Dvořáková, Sabina (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem bakalářské práce je Sociální fobie. Cílem práce je prozkoumat sociální fobii a její aspekty. V teoretické práci jsou shrnuty poznatky o sociální fobii z literatury. Praktická část práce se zabývá kvalitativním výzkumem dat získaných od oslovených osob. Data byla shromažďována pomocí internetové komunikace pro lepší pohodlí respondentů. Respondenti kromě toho, že vyplnili připravený dotazník, si také psali osobní deník, který sloužil k lepšímu pochopení jejich každodenního života. Je tak možné identifikovat kromě počátečních potíží i vlivy, které vyvolávají jejich úzkostné stavy a metody jejich zvládání.
Social phobia - autobiographical research
Keywords: sociální fobie; úzkost; strach; panika; izolace; terapie; social phobia; anxiety; fear; panic; isolation; therapy