Klavírní dílo Josefa Suka - Kaluzsná, Vendula (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce pojednává o dobových souvislostech na kulturně společenské rovině vztahů v Čechách ve 2. polovině 19. a na počátku 20. století. Zmiňuje význačné osobnosti doby, následně viděné zúženým prismatem hudebního života ve význačných hudebních institucích. Odkazuje na souvislosti těchto osobností s Josefem Sukem a detailně se zaobírá Sukovým klavírním dílem, zasazeným do celkového kontextu jeho tvorby.
Piano Works Of Josef Suk
Keywords: Kulturně historická situace v Čechách 2. poloviny 19. a začátkem 20. století; Hlavní hudební instituce; Významné hudební osobnosti doby; Josef Suk; The social and cultural relations in Bohemia in the second half of 19th century and at the begining of 20th century; main musical institutions; essential personalities of the second half of 19th century and at the begining of 20th century; Josef Suk