Optimalizace uskladnění produktů prvovýroby v podmínkách ZD Ločenice - Šalanda, Josef (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zaměřuje na skladování produktů rostlinné výroby vkonkrétním podniku. Jedná se o podnik ZD Ločenice, který je se stavem skladování dlouhodobě nespokojen a plánuje jeho vylepšení. Cílem této práce je objektivně popsat aktuální stav skladování a navržení konkrétních projektů, které povedou kjeho vylepšení. Informace o aktuálním stavu byly získány zodborných konzultací svedením podniku a zprohlídky skladových prostor. Výsledkem práce jsou tři konkrétní návrhy na vylepšení, které byly konzultovány svedením podniku a souhlasí snimi. Pro účely zjištění cenového odhadu a variant provedení byla oslovena firma AGRICO Třeboň s.r.o. Prvním návrhem je nové venkovní silo o kapacitě 1000 t, jehož provedení je zpracováno ve dvou variantách. Druhým návrhem je nové silo umístěné uvnitř jedné ze stávajících skladovacích budov, také jsou navrhovány dvě varianty. Třetím návrhem je nový dopravník, propojující budovu posklizňové linky sbudovou dvou hlavních skladů
Optimalization of crop production storage in ZD Ločenice
Keywords: skladování obilnin; rostlinná výroba; obilní škůdci; podmínky skladování;; cereal grain storage; crop production; cereal pests; storage conditions