Startupy jako forma startu v podnikání v jižních Čechách, Horním Rakousku a Dolním Bavorsku - Štíchová, Hana (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce je zmapovat startupovou situaci jako formu rozjezdu podnikání v jižních Čechách, Horním Rakousku a Dolním Bavorsku. V dnešní době existuje mnoho vědeckotechnických parků a inkubátorů, které pomáhají rozvíjet inovační prostředí na regionální i globální úrovni. Práce má za cíl podat ucelený přehled o nabídce vědeckotechnických parků a inkubátorů v jižních Čechách, Horním Rakousku a Dolním Bavorsku a popsat startupové metody, které slouží jako klíč k úspěšnému založení a rozvoji startupu. Se založením startupu úzce souvisí otázka financování. Práce se zabývá alternativními možnostmi financování startupu, které se postupem času stávají, především u začínajících podnikatelů, stále oblíbenějšími. V závěru práce je uvedena modelová studie startupu s přeshraničním přesahem.
Startups as a form of start in business in South Bohemia, Upper Austria and Lower Bavaria
Keywords: startupy; inovační podnikání; vědeckotechnické parky; podnikatelské inkubátory; podnikatelský plán; workshopy; startups; innovative business; science and technology parks; business incubators; business plan; workshops