Faktory ovlivňující rodičovství ve vnímání biologické či psychosociální podmíněnosti - Vodičková, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Předložená bakalářská práce se zaměřila na vznik vztahu k dítěti. Mapovala výpovědi žen a porodních asistentek, týkající se doby vzniku vztahu k dítěti. Výzkum u matek ukázal, že významná skupina rodičů získává láskyplný vztah až později. Porodní asistentky, jak prokázal výzkum, tuto situaci pozorují a vnímají. Navázání vztahu k dítěti je velmi individuální záležitost a nikdo by se proto neměl trápit, že své dítě po porodu málo miluje.
Factors affecting parenthood in perception of biological or psychosocial conditionality
Keywords: porodní asistentka; vztah k dítěti; mateřství; asistovaná reprodukce; komunikace; more frequently; relationship to a child; maternity; assisted reproduction treatment; komunication