Identifikace příležitostí pro vybranou firmu - Feiklová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce má za cíl odkrýt příležitosti na trhu pro vybranou firmu a navrhnout firmě jejich možné využití. Práce sestává ze dvou hlavních částí - přehledu odborné literatury a praktické části. V rámci praktické části byla provedena marketingová situační analýza, která zanalyzovala vnější i vnitřní prostředí firmy. Zjištěné poznatky byly základem pro analýzu SWOT, která odkryla silné a slabé stránky podniku, jeho příležitosti a ohrožení. V závěru byl vypracován návrh na využití zjištěných informací.
Identification opportunities for the selected company
Keywords: marketing; marketingové prostředí; marketingová situační analýza; vnější prostředí; vnitřní prostředí; SWOT analýza; STEP analýza; Marketing; Marketing situation analysis; STEP analysis; Marketing environment; Porter's model of the five powers; SWOT analysis; Opportunities