Vytvoření instruktážního DVD záchrany a první pomoci ve vodním prostředí pro žáky druhého stupně základních škol - Kallmünzer, Dan (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá záchranou a první pomocí ve vodním prostředí. Na základě dostupné odborné literatury a pomocí dotazníkového šetření je vytvořena audiovizuální výuková pomůcka. Instruktážní DVD má zlepšit znalosti a dovednosti týkající se prevence, záchrany a první pomoci ve vodním prostředí u žáků druhého stupně základních škol. Video otevírá dané téma, přibližuje problematiku, předává informace a instruuje žáky k základním technikám, které jsou spojeny se záchranou a první pomocí ve vodním prostředí. Instruktážní DVD pomáhá snížit zdravotní rizika ve vodním prostředí. Video je vytvořené zejména pro mládež, nicméně může oslovit a poučit i širší společnost.
Creation of instructional DVD rescue and first aid in the aquatic environment for pupils of secondary school
Keywords: instruktážní DVD; edukace; záchrana; prevence; tonutí; instructional DVD; education; rescue; prevention; drowning