Kvalita životního stylu studentů studujících Zdravotně sociální fakultu. - Hlásková, Kamila (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce bylo zpracování výzkumu, zaměřeného na celkové zhodnocení životního stylu studentů studujících Zdravotně sociální fakultu. Teoretická část je zaměřena na vymezení stěžejních pojmů a vztahů, vycházejících z tématu práce. Obsahuje poznatky posledního desetiletí, vztahující se základním aspektům životního stylu, jako je zdraví, výživa, pohybová aktivita, stresová zátěž, kouření, alkohol a jiné návykové látky. Praktická část se pak věnuje průzkumu a vyhodnocení dotazníkového šetření, zaměřeného na tuto problematiku.
Quality of lifestyle of students on the Faculty of Health and Social Studies.
Keywords: životní styl; zdraví; stres; výživa; výživová doporučení; pitný režim; pohybová aktivita; návykové látky; Lifestyle; health; stress; nutrition; nutrition tips; recommended daily allowance of liquids; physical activity; and addictive drugs.