Imaginární kamarád - Zbořilová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce se zabývá jevem imaginárních společníků, který se vyskytuje u některých dětí předškolního věku. Jejím cílem je nahlédnutí do této problematiky, její přiblížení a poukázání na její rozmanitost. Teoretická část se věnuje vývojovým specifikům předškolního období, hře obecně se zaměřením na hru symbolickou. V rámci symbolické hry pak konkrétně na jev imaginárního společníka. V praktické části se práce na základě analýzy rozhovorů snaží poukázat na témata, která jsou společná pro více imaginárních společníků, stejně jako na ta, která jsou spíše výjimečná.
Imaginary friend
Keywords: imaginární společník; předškolní období; symbolická hra; fantazie; imaginary companion; preschool period; symbolic game; fantasy