Náboženské vzdělávání v digitální éře - Pourová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá složitostí orientace v globálním informačním prostoru. Upozorňuje na problém věrohodnosti zdrojů na internetu. Katecheze pro děti a dospělé je úzce spojena s pedagogikou. Rychlý vývoj ICT vede k nutnosti celoživotního vzdělávání a získávání digitálních kompetencí u učitelů i žáků. Internet nabízí materiály pro školní výuku náboženství. Výzkumná část práce se zabývá praktickým použitím těchto materiálů prostřednictvím ICT. Učitelé náboženství jsou dostatečně digitálně kompetentní. Používají digitální technologie jako zpestření výuky probíraného tématu.
Religious education in the digital age
Keywords: infosféra; deepfake; kurátorství; celoživotní vzdělávání; náboženské vzdělávání; digitální kompetence; výukové materiály pro katechezi online; distanční výuka náboženství; infosphere; deepfake; curatorship learning; personal learning education; religious education; digital competences; materials available online; on-line religion teaching