Kostel sv. Jiří v Blansku u Kaplice: historie objektu a jeho vybavení - Haláčková, Eva (Jihočeská univerzita, 2018)
Autorka se ve své práci bude zabývat stavební historií a architektonickým popisem farního kostela sv. Jiří v Blansku u Kaplice. Zpracuje historii objektu od jeho založení v polovině 14. století, přes přestavbu v první polovině 16. století až po barokizaci ve 30. letech 18. století. V neposlední řadě se autorka zaměří i na uměleckohistorický rozbor mobiliáře kostela, který pochází především z 18. a z části i z 19. století. Ke zpracování bakalářské práce autorka použije dosavadní poznatky historické a uměleckohistorické literatury a dostupných písemných pramenů. Cílem práce je zpracování dějin a výzdoby objektu v kontextu podobných staveb v jižních Čechách.
Church of St George in Blansko near Kaplice: history and interior decoratio
Keywords: Blansko u Kaplice; kostel sv. Jiří; pozdní gotika; Blansko u Kaplice; church sv. Jiří; late Gothic style