Očekávání pedagogů od školních psychologů - Švajgrová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem mé bakalářské práce je popsat, jaká očekávání mají pedagogové od školních psychologů. Teoretické koncepty nastiňují problematiku školní psychologie a vztahové sítě školního psychologa. Tyto poznatky jsou východiskem pro výzkumnou sondu, která se zabývá tím, jak vnímají pedagogové spolupráci se školními psychology. Odpověď byla hledána pomocí kvalitativní výzkumné strategie. Celkově lze o očekávání pedagogů od školních psychologů říci, že jsou vysoká a kladou v nich důraz na osobní i profesní stránku školních psychologů. Očekávání pedagogů bývají mnohdy nejasná a to může způsobovat vzájemné neshody se školními psychology. I za těchto podmínek pedagogové práci a pomoc školních psychologů oceňují, a zvláště v dobách inkluze, ji potřebují.
Expectacions of pedagogical workers from psychologists
Keywords: školní psychologie; očekávání pedagogů; školní psycholog; spolupráce pedagogů se školními psychology; kvalitativní výzkum; psychology of education; expectacions of pedagogical workers; school psychologist; cooperation of pedagogical workers with school psychologists; qualitative research