Poutní ruch ve 20. století v Lomci - Centko, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem předkládané diplomové práce je Poutní ruch ve 20. století v Lomci. Cílem je ukázat náboženský život související s poutním ruchem na tomto starobylém místě na pozadí významných událostí zmíněného období.
Pilgrimage Activitiy At Lomec In The 20th Century
Keywords: Matka Boží; Panna Maria; pouť; putování; slavnost; Lomec; Šedé sestry; duchovní správa